Офіс: 0332 77 0317
Київстар: 067 471 0225
МТС: 050 378 1235
Новини
03.11.2011.Обираємо зимові шини
Часто при покупці шин покупець, роздивляючись різні моделі шин, запитує: «Чому ця шина коштує майже в два рази дорожче, адже на вигляд вона точно така, як і інша, дешевша?»
Дійсно, візуально шини можуть бути дуже схожі, але не все так просто. У дорогій шині використовуються новітні технології та матеріали, а також спеціальний склад гуми та новітні розробки конструкції корду. Все це дозволяє поліпшити важливі характеристики шини:
• зменшується вага шини, а значить і динамічні характеристики автомобіля;
• зменшуються витрати палива;
• істотно збільшується пробіг шини;
• поліпшується керованість автомобіля, знижується гальмівний шлях (а значить збільшується Ваша безпека і безпека оточуючих Вас людей);
• знижується рівень шуму.
От за що Ви платите, купуючи дорожчу модель.
Яка шина краще для зими: нешипована чи шипована?
На це питання немає однозначної відповіді. І в тій і в іншій шині є як переваги, так і недоліки. Основною перевагою нешипованих шин є хороші показники на сухому асфальті
і на снігу. Але ці шини мають істотний недолік – під час ожеледиці вони мають показники у декілька разів гірші, ніж шиповані шини.
Основними перевагами шипованих шин є хороші показники під час ожеледиці і накатаному снігу, проте на чистому асфальті – їх показники значно гірші, ніж у нешипованих шин.
З одного боку, взимку днів, коли асфальт вкритий кіркою льоду значно менше, ніж днів з відносно сухим асфальтом. З іншого – де гарантія, що саме в ці дні Ви не потрапите в аварійну ситуацію, адже під час ожеледиці машина, яка не обладнана шипованими шинами, практично не керована.
Чи можна ставити зимові шиповані шини тільки на привідні колеса?
На передньопривідному автомобілі, встановлюючи зимові шиповані шини на передню вісь, Ви вирішуєте відразу декілька завдань, таких як поліпшення прохідності (що є дуже важливо в засніжених дворах), поліпшення рушання з місця на перехрестях і т.п. Та разом з цим Ви отримуєте дуже неприємну і небезпечну проблему – на слизькій дорозі, при пригальмовуванні або просто при скиданні газу, автомобіль починає розвертати. Все відбувається несподівано і як завжди невчасно. Особливо, якщо це відбувається при повороті, причому навіть плавному. За статистикою, саме така установка шипованих шин є причиною багатьох ДТП.
На задньопривідному автомобілі, при установці зимових шипованих шин на задню
вісь, теж вирішуються проблеми з прохідністю і рушанням з місця. І на відміну
від передньопривідного, при гальмуванні машина не схильна до розвороту, але
вона погано зупиняється на слизькій дорозі. Справа в тому, що при гальмуванні навантаження на передню вісь збільшується, а на задню – зменшується. Тому шиповані шини, що стоять на задній осі, не допомагають автомобілю швидше зупинитися на слизькій дорозі. Також задньопривідний автомобіль з шипованними шинами, встановленими на задню вісь, має великі проблеми з керованістю на слизькій дорозі, тому що передні колеса (які направляють автомобіль) не мають хорошого зчеплення з дорогою.
Наші рекомендації:
Встановлюйте зимові шиповані шини на всі чотири колеса! Від цього залежить
Ваша безпека та безпека оточуючих Вас людей.

 

 


 

Спецпропозиціяпо шинам

Lassa Transway 2

Розмір: 235/65 R16
Тип: Легковантажний
Сезон: літо
Цiна: 4840.00 грн за одиницюКупити

Спецпропозиціяпо дискам

WSP Italy W533

Розмір: 6.5J x 15
PCD: 10 x 100 112 x 57.1
Цiна: 3700.00 грн за одиницюКупити